Planning maken Excel

Excel is een krachtig en betaalbaar spreadsheetprogramma dat beschikbaar is voor zowel Mac als PC. Je kunt er zowat alles mee bijhouden en analyseren, van inventaris tot klantengegevens. Het is ongelooflijk handig voor het bijhouden en controleren van vrijwel alles, met inbegrip van uw persoonlijke en professionele leven. In de kern is het een hulpmiddel dat is ontworpen om gegevens bij te houden en te analyseren. Maar het is zo veel meer dan dat. Met Excel kunt u: – Vrijwel elk type gegevens bijhouden en analyseren – Verbazingwekkende visualisaties maken – Geavanceerde financiële modellen maken – Krachtige rapporten maken – Processen automatiseren – Gegevens analyseren met aangepaste functies – Complexe formules maken – Integreren met andere toepassingen – Aangepaste sjablonen maken – Aangepaste dashboards maken – En nog veel meer

Hoe plan je een spreadsheet?

Of u nu net begint met Excel of al een professional bent, het is belangrijk om te weten hoe u uw planning moet maken in Excel. Gepland gebruik vermindert de kans dat u ruimte tekort komt en uw gegevens moet herschikken. Plan je werkblad door te bepalen welk type gegevens het zal bevatten, hoe vaak je het zal bijwerken en hoe je het met anderen zal delen. Als u deze informatie kent, kunt u bepalen welke versie van Excel u moet gebruiken. Als u Excel alleen wilt gebruiken voor basistaken zoals het maken van lijsten en grafieken, kunt u Excel Online gebruiken. Als u van plan bent meer geavanceerde dingen te doen, zoals het maken van financiële modellen, hebt u Excel 2016 of hoger nodig.

Ontwikkelen van Excel-vaardigheden

Er zijn veel manieren om over Excel na te denken, maar uiteindelijk is het een hulpmiddel dat is ontworpen om gegevens bij te houden en te analyseren. U kunt de basisbeginselen van Excel leren door het te gebruiken en de activiteiten uit te voeren die in dit gedeelte worden beschreven. Zodra u deze activiteiten hebt voltooid, beschikt u over de vaardigheden die u nodig hebt om Excel op uw werkplek te gaan gebruiken. Gebruik Excel Online – Dit is een geweldige manier om met Excel aan de slag te gaan. Het bevat basisfuncties van Excel, zoals het maken van een lijst en het maken van een grafiek, waarmee u vertrouwd kunt raken met de toepassing.

Samenvatting

Excel is een krachtige spreadsheet toepassing waarmee u bijna alle soorten gegevens kunt bijhouden en analyseren. Als u moet leren hoe u het moet gebruiken, kunt u het beste eerst Excel Online gebruiken. Als u eenmaal vertrouwd bent met de basisfuncties van Excel, kunt u Excel 2016 of hoger gaan gebruiken. Om ervoor te zorgen dat uw spreadsheet niet uit ruimte loopt en dat u Excel efficiënt gebruikt, moet u uw blad plannen en Excel-tips en -trucs gebruiken. Nadat u deze vaardigheden hebt voltooid, beschikt u over de kennis die u nodig hebt om Excel op uw werkplek te gaan gebruiken. Om een voorbeeld spreadsheet te zien die je kunt nabootsen in Excel, klik je op de rode knop hieronder. Je kunt deze spreadsheet dan opslaan en/of openen.